08 februar 2011

Innovasjonspris for universell utforming

For første gang skal det deles ut en norsk pris til nyskapende produkter, tjenester og løsninger som er universelt utformet.

- Prisen skal være en anerkjennelse til nyskapende arkitektur og design. Samtidig skal den motivere til nytenking og grensesprenging, sier Tora Aasland, konstituert minister for Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

– Prisen er en del av visjonen om å skape et universelt Norge innen 2025, der samfunnet er tilrettelagt for alle. Universell utforming er nødvendig for noen, men en fordel for alle. Ved å bygge ned barrierer får vi større fleksibilitet, noe alle nyter godt av, sier Aasland.

For å bli nominert til prisen er det flere kriterier for universell utforming som må oppfylles. Løsningen må dessuten være i bruk, den må være nyskapende og må komme alle til gode.

Fristen for å nominere bedrifter og designere til prisen går ut i mai, deretter skal en jury kåre én finalist innenfor en rekke ulike kategorier, blant annet arkitektur, produktdesign og møbel og interiør.

Mer informasjon om prisen finnes på nettstedet til Norsk Designråd.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism