21 august 2011

Kopimaskinen - Designers Revolt

Den svenske gründeren Lennart Nyberg startet tidligere i år nettbutikken Designers Revolt, som selger kopier av designmøbler.

I Norge, Sverige og de fleste europeiske land kan designklassikere kopieres først når det er gått 70 eller 75 år etter opphavsmannens død. I Storbritannia varer den bare 25 år etter at designmøbelet er kommet på markedet. Derfor har Lennart Nyberg registrert firmaet sitt på Isle of Man og plassert lageret i Storbritannia.

Nyberg mener han gjør opprør på vegne av de store, avdøde møbeldesignerne, som – ifølge Nyberg – ville snudd seg i graven dersom de hadde sett de høye prisene møblene deres har fått på grunn av eksklusive lisensavtaler.

– I begynnelsen var det ikke sånn. Designerne hadde visjoner om å spre sitt design. Arne Jacobsen sa at Syveren skulle koste en femtilapp. I dag koster den vel 4000-5000 kroner. Hvem som helst forstår at det er noe som ikke stemmer, sier Nyberg.

Designers Revolt får laget møblene i Kina, og selger mest kopier av danske og finske designmøbler. Nyberg forteller at han har planer om å lage kopier av norske Fredrik Kaysers stoler, og nylig ble nettstedet lansert i Norge.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism