18 mars 2013

Utstilling: 120 hours

120 HOURS har utviklet seg til verdens største studentdrevne arkitektkonkurranse med deltakere fra over 40 land. I begynnelsen av februar fikk deltakerne 120 timer på seg til å ta stilling til forholdet mellom arkitektur og natur. Årets oppgave gikk ut på å designe en cruiseterminal i Geiranger.

Konkurransens mål er å engasjere arkitektstudenter og å oppfordre til debatt rundt aktuelle problemstillinger. 120 HOURS ble startet i 2011 av tre studenter ved AHO som et svar på det de så som mangelfullt engasjement i studentmassen. Resultatet er på alle måter en suksess,  med over 700 lag påmeldt til konkurransen, og 249 innleverte prosjekter.

Vinneren ble prosjektet «Untitled», laget av studenter Ecole Speciale Architecture i Paris. Jurymedlem Joakim Skajaa, som åpnet utstillingen av vinnerprosjektene, berømmet dette prosjektet for å skape en fysisk sammenheng mellom natur og arkitektur. Prosjektet ble beskrevet som monumentalt, artistisk, elegant og sublimt.


1st place - "UNTITLED"
 Hugo Enlart, Eva Maloisel, Charles Aubertin, Ecole Speciale d´Architecture, France
2nd place - "THE GEIRANGER HUG PROMENADE" 
Boris Kanka, Vendula Urbanova - FUA TUL, Liberec, Czech Republic

3rd place (shared) - "1 CITY, 2 SCALES"
Thiago Fernandes de Almeida, Priscila Moreno Bellas -
Faculty of Architecture and Urbanism of Rio de Janeiro, Brazil

3rd place (shared) - "GEIRANGER DEEP DOCK"
David Haberts, Anna Fink - Academie van Bouwkunst Amsterdam, The Netherlands
Resultatet vises i en utstilling på DogA. Utstillingen viser de tre vinnerne, samt et utvalg på ti prosjekter som viser bredden i konkurransen.

Kilde: Norsk Form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism