15 juli 2014

Derfor velger folk el-biler

Halvparten av landets elbilister mener økonomi betyr mest. De største fordelene henger tett sammen med årsakene til å kjøpe elbilen. Elbilforeningens ferske spørreundersøkelse blant norske elbilister forteller at 48 prosent mener det er viktigst å spare penger - når de må oppgi kun én grunn til å være elbilist. 27 prosent mener det viktigste er å spare miljøet.

Strengt tatt har ikke elbilforeningen spurt om hvorfor folk kjøper elbil. Spørsmålet var nemlig «hva opplever du som den viktigste fordelen ved å være elbilist», men dette korrelerer tydelig med viktigste årsak til å kjøpe elbilen. 54 prosent er enige i påstanden «jeg har mindre kostnader med min elbilbruk».

- Dette viser med all tydelighet at Regjeringen må fortsette å legge til rette for elbil med moms- og avgiftsfritak. I motsatt fall kan resultatet bli at markedet stopper opp, midt i en svært positiv utvikling for elbilen, sier generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

På spørsmålet om «hva gjorde deg oppmerksom på elbil og fikk deg til å kjøpe selv?», blir det tydelig at media spiller en stor rolle.

Hele 46 prosent svarer bekreftende på at media spilte en avgjørende rolle, mens det vi kaller «naboeffekten» også er svært viktig. 2 av 10 har kjøpt elbil som følge av at en venn, slektning eller nabo har gått opp løypa.

3.405 personer deltok i årets spørreundersøkelsen de to første ukene i juni 2014. Det tilsvarer 12 prosent av alle totalt 28.827 norske elbilister da undersøkelsen ble foretatt.

Kilde: Norsk Elbilforening

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism