14 juli 2014

Verdens høyeste trehus bygges i Bergen

Det som blir verdens høyeste trehus skal reise seg i form av en boligblokk ved Puddefjordsbroen i Bergen. Bygningen blir hele 51 meter høyt og får 14 etasjer. I dag er det Melbourne i Australia som har verdens høyeste trehus, en ti etasjers blokk på 32 meter.

Boligblokka som kalles ”Treet” i det daglige, er et byggesett med deler som består av blant annet av moduler og rammeverk i limtre. Første trinn er montasje av fire leilighetsmoduler oppå kjelleretasjen. Deretter bygges en bærekonstruksjon med en såkalt poweretasje.

Arkitekt/illustrasjon: Artec Prosjekt Team - www.3seksti.no
Tømmer er et fornybart råstoff og trematerialer har et stort bruksområde. Skogindustrien mer enn ti-dobler verdien av tømmerstokken når den foredles. Alt som kan lages av olje kan lages av tre. Aktiv skjøtsel av skogarealene og bruk av tømmer bidrar også til å redusere innholdet av karbon i atmosfæren.

- Et aktivt skogbruk gir fornybart råstoff i form av blant annet bygningsmaterialer. Vi bør bruke mest mulig av tømmeret i skogen til å bygge flotte og miljøvennlige bolighus, forretningsbygg og broer. Det er en mer bærekraftig bruk av skogen enn å la den stå og råtne på rot, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism