10 august 2014

Vil gjøre ørkenen grønn ved hjelp av ny teknologi

Elisabeth Grieg skriver om Sahara Forest Project, et prosjekt som har satt seg fore å bidra til en løsning på utfordringene knyttet til vann-, mat- og energisikkerhet i nårværende ørkenområder. For en drøy måned siden ble avtalen som legger grunnsteinen for Sahara Forest Project Centre i Aquaba signert i Jordans hovedstad Amman.

Tanken er å ta i bruk den mest fremtidsrettede teknologiene for å gjøre nytte av de ressursene regionen har nok av, som sollys, ørkenområder, CO2 og saltvann, for å produsere det vi trenger mer av: mat, vann og fornybar energi.Se flere bilder fra prosjektet.

Sahara Forest Project-anlegget vil drives av solenergi. Saltvann vil bli brukt til nedkjøling av energi- og vanneffektive drivhus der næringsrike avlinger kan vokse. Anlegget kan produsere ferskvann til befolkning og jordbruk, og miljøvennlig biomasse som kan styrke energiforsyningen i samfunnet.

I tillegg til selve produksjonen vil senteret i Aquaba være en møteplass for forskning og utvikling, innovasjon og opplæring.Visjonen til Sahara Forest Project er å skape kommersielt bærekraftige prosjekter, og vise at god teknologi og kunnskap kan være et utgangspunkt for grønn vekst.

Kilde: Sysla.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism