31 januar 2015

3D-printing på biblioteket

Deichmanske bibliotek hiver seg på «maker space»-bølgen og åpner «Folkeverkstedet», som skal være en arena for kreativitet og skapelse. Makerspace-bevegelsen som oppsto på midten av 2000-tallet baserer seg på tanken om å lage ting selv, i stedet for å kjøpe ting. Spesielt 3D-printing er blitt populært nå som det er blitt både enklere og billigere for folk flest å ta det i bruk enn hva det var før.

Makespace i Cambridge. Foto: LaurieJ 

- Vil senke terskelen for å ta denne teknologien i bruk, også for de minste, sier prosjektleder Magnus Klafstad til Aftenposten.

Det finnes allerede flere slike arenaer i Oslo, men Folkeverkstedet skiller seg ut som et gratis lavterskeltilbud.

- Vi ser allerede nå før åpningen at folk flokker seg rundt maskinene når de er i gang. Dette er fremtiden. Jeg tror nok at vi kommer til å le av vår store fascinasjon for 3D-printere om 50 år. Det er stor utvikling på dette feltet. Når man ser bruksverdien i praksis, det er da det er spennende, når man ser veien det går, sier han.

- Jeg tror denne bevegelsen er blitt så populær fordi vi nå har fått de verktøyene vi trenger til å gjøre det selv. Det er blitt mer tilgjengelig og billigere ved hjelp av digital teknologi. Man kan bruke kreativiteten i større grad, og det handler om å gjenbruke, reparere og skjønne hvordan ting fungerer, sier Klafstad.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism