12 november 2015

10YR – Northern Lighting


Torsdag 12. november åpner utstillingen 10YR, hvor Northern Lighting deler sin kjærlighetserklæring til lamper.

På ti år har den norske lampeprodusenten Northern Lighting vokst til å bli en internasjonalt anerkjent aktør. Samarbeidet med designerne er sentralt i alt vi gjør, sier grunnlegger Ove Rogne. Bak suksessen ligger hardt arbeid, flaks og en passe porsjon med galskap.

– Vi ønsket rett og slett å starte en egen virksomhet og bygge en norsk merkevare innen et segment ingen tidligere hadde gjort dette. Som lampeentusiaster falt valget på belysning helt naturlig. For å få til et godt sortiment og profil knyttet vi tidlig til oss en rekke uavhengige designere. I dag er vi en hub for over 40 designere med mer enn 70 ulike varianter og modeller av lamper i kolleksjonen. Bakgrunnen fra økonomi- og konsulentbransjen kom godt med – å drive en internasjonal bedrift kan være ganske så komplisert i blant, sier Jørgen Svendgård, som sammen med Erlend Lappegård startet opp Northern Lighting i 2005. De to hadde ingen bakgrunn fra hverken design eller lampeproduksjon.– Vi fokuserer først og fremst på at ideene og lampene er spennende, mer enn hvem som har et kjent navn. Samarbeidet med designerne er helt sentralt i alt vi gjør, og vi jobber tett sammen i prosjektene. Vi setter pris på å jobbe med talentfulle designere som gjennom form og materialbruk tilfører kolleksjonen noe nytt – og samtidig bidra til å sikre fremtidens designarv. Designerne tilfører oss masse kompetanse og kreativitet, og vi gir dem tilgang til distribusjon og synlighet.

Utstillingen 10 YR vises på DOGA fra 12.-29. november. Utstillingen åpner torsdag 12. november kl. 17.00, er kuratert og produsert av Northern Lighting, og vises i samarbeid med Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

Kilde: Norsk design- og arkitektursenter

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism