12 november 2015

10YR – Northern Lighting


Torsdag 12. november åpner utstillingen 10YR, hvor Northern Lighting deler sin kjærlighetserklæring til lamper.

På ti år har den norske lampeprodusenten Northern Lighting vokst til å bli en internasjonalt anerkjent aktør. Samarbeidet med designerne er sentralt i alt vi gjør, sier grunnlegger Ove Rogne. Bak suksessen ligger hardt arbeid, flaks og en passe porsjon med galskap.

– Vi ønsket rett og slett å starte en egen virksomhet og bygge en norsk merkevare innen et segment ingen tidligere hadde gjort dette. Som lampeentusiaster falt valget på belysning helt naturlig. For å få til et godt sortiment og profil knyttet vi tidlig til oss en rekke uavhengige designere. I dag er vi en hub for over 40 designere med mer enn 70 ulike varianter og modeller av lamper i kolleksjonen. Bakgrunnen fra økonomi- og konsulentbransjen kom godt med – å drive en internasjonal bedrift kan være ganske så komplisert i blant, sier Jørgen Svendgård, som sammen med Erlend Lappegård startet opp Northern Lighting i 2005. De to hadde ingen bakgrunn fra hverken design eller lampeproduksjon.



– Vi fokuserer først og fremst på at ideene og lampene er spennende, mer enn hvem som har et kjent navn. Samarbeidet med designerne er helt sentralt i alt vi gjør, og vi jobber tett sammen i prosjektene. Vi setter pris på å jobbe med talentfulle designere som gjennom form og materialbruk tilfører kolleksjonen noe nytt – og samtidig bidra til å sikre fremtidens designarv. Designerne tilfører oss masse kompetanse og kreativitet, og vi gir dem tilgang til distribusjon og synlighet.

Utstillingen 10 YR vises på DOGA fra 12.-29. november. Utstillingen åpner torsdag 12. november kl. 17.00, er kuratert og produsert av Northern Lighting, og vises i samarbeid med Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

Kilde: Norsk design- og arkitektursenter

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism