26 desember 2015

«Bygg med mening. Statsbygg 1816-2016»

Bokens omslag prydes av det utvendige kunstverket i form av fasadeplater på Høgskolens i Bergens nybygg. Statsbyggs største prosjekt i 2014.
I 2016 markerer Statsbygg sitt 200-årsjubileum. Gjennom 200 år har det blitt bygget i takt med skiftende behov og politiske prioriteringer: Bygningene har blitt en viktig del av landets arkitekturhistorie, så vel som vår nasjonale formue.  Dette markeres med boka «Bygg med mening. Statsbygg 1816-2016».

Boka er på 254 sider og går gjennom historien på kronologis, rikt illustrert med fotografisk materiale.

«Bygg med mening» er den første samlede fremstillingen av Statsbyggs historie. Dagens Statsbygg har sine røtter i en ulønnet bistilling som Statens bygningskyndige konsulent for Christiania og Omegn. Siden 1816 har virksomheten vokst, i rykk og napp, og inntatt en sentral rolle innen nasjonsbygging og forvaltningshistorie i det moderne Norge. Det har skjedd gjennom skiftende politiske konjunkturer, egne ned- og oppturer og med solide avtrykk i norsk arkitekturhistorie. 

Forfatter Ottar Julsrud (f. 1950) har bakgrunn fra Aftenposten og Norsk Pressebyrå, og har blant annet skrevet bøkene «FLY – trygt opp og trygt ned. Norsk flysikringstjenestes historie.» (Aschehoug 2008) og «Presse med mening» (Den Konservative Presses Forening 1992).

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism