22 juni 2019

Pågående og kommende vannkrise

Overforbruk av vann kan gjøre en rekke områder ubeboelige, ifølge 2019-utgaven av rapporten World Water Development, som gis ut av FN. Over to milliarder mennesker bor i dag i områder som opplever store problemer med vannforsyningen. Vi snakker da om regelrett vannmangel og kvalitetsproblemer som er direkte knyttet til mengden tilgjengelig drikkevann. I alt fire milliarder mennesker, mer enn halvparten av oss som befolker jorda, opplever alvorlig vannknapphet i minst én måned i året.

India står overfor den verste vannkrisen i landets historie. Et stort antall landsbyer er allerede forlatt på grunn av mangel på vann, skriver The Guardian. En offentlig rapport anslår at 21 større byer vil gå tom for grunnvann innen 2020 og at det haster med å få på plass bedre kontroll og styring av vannressursene.

I disse dager er 4,6 millioner innbyggere i Indias 6. største by Chennai utsatt for en hetebølge, noe som ifølge CNN har resultaerti en akutt vannmangel. En svært medvirkende årsak er mange års overforbruk av grunnvann. Alle reservoarene som har gitt Chennai med det meste av byens drikkevann er nå tørket fullstendig ut, skriver The Guardian.

Ifølge nyhetsbyrået AP er flere millioner mennesker avhengig av vann som kjøres inn til byen i store tankbiler. Behovet er imidlertid så stort at stadig flere må vente i dagevis på vann. Hvis regnet svikter i år også, betyr det en katastrofe for byen, sier en offisiell talsperson til BBC.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism