29 mars 2020

Nylansering av Nasjonalmuseets digitale samling

Inspirert av bildedelingstjenester som Pinterest og museer som nederlandske Rijksmuseum har Nasjonalmuseet utviklet en digital løsning som skal innby til å gå på skattejakt blant 44 000 digitaliserte verk, til å lage egne kunstsamlinger og å dele dem med andre.

– Inn mot åpningen av det nye Nasjonalmuseet i 2021 skal vi gjøre vår samling av kunst, arkitektur og design tilgjengelig for så mange som mulig - uansett hvor man befinner seg. Da er digitale grep som dette viktige. I en krisesituasjon som nå, med museer og kulturtilbud stengt, og mange som sitter hjemme, blir dette ekstra viktig. Nå håper vi så mange som mulig vil utforske samlingen, og gjerne dele sine tanker om og opplevelser av kunsten, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

I den nye digitale samlingen vil brukernes favoritter stå side om side med museets tematiske samlingspresentasjoner. Med kontinuerlig påfyll av kunst-, arkitektur- og designbasert innhold blir samlingssiden et digitalt univers for både fordypning, inspirasjon og underholdning.

–Vi tenker også at dette kan være et godt verktøy i undervisningssammenheng, noe som er ekstra aktuelt nå når de fleste barn og unge får hjemmeundervisning, sier Dag Hensten, prosjektleder for Nasjonalmuseets nye nettsted.

Sjekk www.nasjonalmuseet.no/samlingen

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism