08 mai 2006

Norway Says vinner Designprisen06

Totalt ble det innsendt 21 bidrag til den første nasjonale industridesignkonkurransen. Fem av bidragene ble nominert, og helt til topps gikk "Norway Says" med DAB1, en digitalradio designet for ASONO.

Asonos DAB1 er som navnet sier beregnet for DAB-formatet, men har også FM RDS-tuner, samt støtte for avspilling av Mp3- og WMA-filformatene. Med innebygget minnekortleser for kort av typen Secure Digital, kan man spille av filer fra minnekortet eller lagre radiosendinger somfiler. Det er også inn- og utlinje, høyttalerutgang, samt utgang for hodetelefoner.

Om vinneren sier juryen blant annet:

Årets vinner demonstrerer fullt ut industridesign-fagets potensial og kommersielle kraft inn mot et av de mest konkurranseutsatte markedene i verden. Gjennom oppdaterte formale og konseptuelle løsninger er produktet sensitivt designet slik at det posisjoner seg presist og tydelig i markedet.

Årets vinner viser igjennom produktet en global tilnærming der produksjonen er basert på underleveranser fra hele verden, samtidig som samarbeidsbedriften og eierskapet er fra Norge.


Prisen bestod av en statuett og en sjekk på 50.000 kroner.

De øvrige nominerte var:
  • Bård Eker Industridesign for KOENISEGG CCX, sportsbil
  • ACCENDO for modulvegg til barn, for Åspro AS
  • Eva Widenoja for Nettstasjon for Møre Trafo AS
  • Formel Industridesign for Force10 langrennsstav for SWIX
Juryen mente at bredden på de nominerte arbeidene viste et svært høyt design-faglig nivå, der alle bidragene representerte innovasjon på høyst ulike måter. Norway Says demonstrerte, ifølge juryen, en tydelig internasjonal orientering.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism