16 august 2006

"Ugress i hagen"

Børre Skodvin, visepresident i Norske Arkitekters Landsforbund, følger opp den siste tidens arkitekturdebatt i Dagens Næringsliv.

"Å hyre en arkitekt til å tegne et hus innebærer at man kan velge blant hele verdens arkitektstand", skriver Skodvin.

Samtidig skal vi huske at å hyre en arkitekt til å tegne et hus innebærer at man kan, om man vil og gidder, velge blant hele verdens arkitektstand, et antall muligheter som burde fjerne alle bekymringer om arkitektonisk ensretting.
/../
Men hva så med opphavet til hele rabalderet? 1. august ble vi informert om at Stein Erik Hagen, hele Norges kremmerkonge, følte seg lurt av sin arkitekt, og mente seg trukket inn i et virvar av kostbare løsninger som hverken han selv eller hans representanter kunne forutsett. Siden det å bygge er en tidkrevende affære er det ikke uvanlig at byggherren i slike saker representeres ved en prosjektleder, en kompetent person som får ansvar for å ivareta byggherrens interesser. En som vet nok om hva det koster å bygge til å gi en fortløpende vurdering av bunnlinjen, og som sørger for at konkurrerende priser innhentes og kontraktene oppfylles. En som tør å stille seg mellom børs og katedral.


dn.no - Ugress i hagen

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism