14 oktober 2006

Omveg

OMVEG - arkitektur og design langs 18 nasjonale turistveger

Turistvegprosjektet, en nasjonal reiselivssatsing i regi av Statens vegvesen, presenteres i Norsk Design og Arkitektursenter i Oslo fram til 19. november.

Alle som interesserer seg for reiseliv, norsk arkitektur eller bare vil gå rundt hele Norge på noen minutter bør sette av tid til et besøk på utstillingen.

I dag har fire vegstrekninger status som Nasjonal Turistveg. Sammen med 14 andre strekninger tilbyr de naturopplevelser helt utenOM det. Målet er at alle 18 vegstrekningene skal står ferdige i 2015 og tilsammen utgjøre 18 unike biter av én nasjonal turistattraksjon. Både lokalt og sentralt arbeides det for å skape unike norgesopplevelser for vegfarende langs til sammen 1620 kilometer av de vakreste vegstrekningene i de mest særegne og spennende landskapene landet vårt har å by på.

Et filmteam har oppsøkt ulike turistvegprosjekter, filmet arkitekturen, naturen og intervjuet besøkende. Fjernstyrte biler med webkameraer kjører omkring på den 17 meter lange skulpturen av Norge. Der bilene stopper på rasteplasser og utsiktspunkter, vises filmer fra det konkrete stedet på tre storskjermer.

Stegastein med utsikt over Aurlandsfjorden. Tegnet av Tommie Wilhelmsen og Todd Saunders. Foto: Vegar Moen


Publikum kan gå rundt og over hele landet på en rampe som slynger seg inn mellom furustammer, inspirert av Sohlbergplassen, et av de spektakulært utformede stoppunktene som ble åpnet i år. Kjernen i Turistvegprosjektet er nettopp formidling av den særegne, norske naturen som kan oppleves fra bilvinduet eller ved å rusle utenfor bilen på spennende stoppunkter.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism