30 juni 2007

19 Km bro mellom Danmark og Tyskland

Den 29. juni 2007 blev den danske trafikminister Flemming Hansen enig med den tyske trafikminister Wolfgang Tiefensee om bygningen af broen.

Der havde til det sidste været stridspunkter omkring projektet, da den danske regering var væsentlig mere interesseret i projektet end den tyske. Det sluttede med at danskerne måtte betale størstedelen af de 42 milliarder kroner man regner med at projektet vil koste.

Femern Bælt-forbindelsen er en planlagt, og vedtaget 19 km lang bro over Femern Bælt. Den skal bygges fra 2008 og åbnes 2018. Det vil blive bygget både vej og jernbane. Broen er planlagt som en skråstagsbro med kombineret jernbane og firesporet motorvej. Den vil blive en del af Fugleflugtslinjen. I dag kan man sejle over Femern Bælt med færge fra Rødbyhavn til Puttgarden. Projektet har som formål at begunstige den økonomiske udvikling i Øresundsområdet og skabe bedre sammenhæng mellem de nordiske lande og kontinentet.

Hvis alt går efter planen skal broen stå klar i 2018. Broen vil forkorte rejsetiden mellem Lolland og Tyskland med omkring en time

Femern Bælt-forbindelsen - Wikipedia, den frie encyklopædi

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism