20 juli 2007

Blokkene i Bjørvika blir ikke mindre


Bygningsmassen sett fra sjøen utenfor den nye operaen. Byggene bak vil nå opp til 67 meter.
Ill: PLACEBO EFFECTS AS
I går kom Oslo Byråds endelige konklusjon: De går inn for Barcode i fullt format.

- Det var nødvendig med en timeout. Noe annet ville vært maktarrogant, og jeg var reelt i tvil om vi skulle velge noe dristig og kontroversielt eller kjøre safe. Men vi mener de høye, slanke byggene i Barcode vil gi best fjernvirkning. Det blir ingen mur, heller et stakitt, sier Lae til Aftenposten. Han spår at rekken når den står ferdig vil bli sett på som dristig og nyskapende.

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen, understreker at byggehøydene skal reduseres noe aller nærmest Middelalderparken. Byrådet krever også en åpning på tolv meter mellom to av bygningene for å bedre sikten fra Grünerløkka.

- Mange har nok misforstått når de tror dette skulle bli en mur i strandkanten, sier hun, og tror i likhet med Lae Oslofolk vil se kvalitetene ved prosjektet når det reiser seg.
/../
- Byrådet har ikke gjort noen endringer som gjør at et flertall kan gå for dette forslaget. Dermed gjenstår en tung prosess, og selvsagt at dette blir en del av valgkampen, spår leder i byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V).
Barcode-blokkene i Bjørvika blir ikke mindre

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism