11 august 2007

- Start på nytt i Holmenkollen


Ett av de over hundre innsendte forslagene.
Fra fredag 10. august til mandag 13. august kan du se de 104 utkastene som ble sendt inn til den åpne arkitektkonkurransen om ny Holmenkollbakke. Utkastene kan sees i Bjølsenhallen.

Ifølge arkitekt Finn Sandmæl har imidlertid bystyret og byrådet i Oslo har bedt verdens arkitektelite om å bygge ett: "nytt styrehus på en råtten fiskebåt".

Arkitektkonkurransen vil ikke ha noen vinnere, den krever intet og man får organisert middelmådighet. Systemet er ikke visjonært - det har bare en temporær interesse av å løse det umiddelbare.

Derfor spør jeg, er det mulig å vekke opp nye og gamle velbemidlede personer i Norge og se at alle putter noe i potten for sammen skal vi vise verden at her på bjerget har vi en ingeniør- og entreprenørkompetanse som sammen med vår tradisjonelle shippingelite kan skape underverker?


Sandmæl presenterer sine egne visjoner for prosjektet og avslutter slik:

Oljesokkelnasjonen Norge overser fullstendig i dette prosjektet ingeniørstanden; den eneste utøvende bransje som bygger med hendene og skaper realverdier. Gitt bransjen frie hender og Holmenkollåsen hadde sett ut som en Jarlsbergost med ganger, tunneler og veier med aktiviteter i alle retninger som hadde løst all fremtidig aktivitet i åsen. Dette uten årelang politisk svada.

Man budsjetterer 5- 6 milliarder eller mer, og vi får et ingeniør- og arkitektonisk mesterverk som lager større bølger enn et enslig vikingeskip på Bygdøy.

Derfor folkens:

1. Gi ingeniørstanden sjansen først.
2. Kapitalen; frigjøre eders tiende. La Kollen starte.
3. Motvillig slipp arkitektene til.
4. Umiddelbart, la oss starte på nytt.


Holmenkollen: Start på nytt!

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism