27 oktober 2007

Stockholms "kallbadhus"

I Stockholms indre skjærgård, mellom Söder, Kungsholmen og Gamla Stan, planlegger arkitektkontoret Sandell&Sandberg det nye Kallbadhuset, formet som en flytende "badering", en hundremeters diameter med opp til 11 meters høyde over vannflaten. Bygningen skal inneholde et friluftsbad og et hotell.

- Vår visjon er å bygge et storslått landemerke som også kan bli et symbol for Stockholms miljøtenking og rene, friske vann. Badet og hotellet vil bli et internasjonalt trekkplaster. Eiffeltårnet, Sydney Opera House og nå Stockholm Kallbadhus! sier arkitekt Thomas Sandell til D2.

De fleste av de 75 planlagte hotellrommene får egen badeplass med badestige og i midten av ringen plasseres et tredekk med plass til flere hundre badegjester.

Plasseringen er imidlertid et stridstema. På de mest sentrale plassene i Stockholm er det ikke aktuelt med bygging. På spårsmål om det kunne være en ide å forsøke seg i indre Oslofjord svarer Sandell:

. Vi har faktisk vært inne på tanken. Og norske interessenter har vært i kontakt med oss. Men planen er å finne et nytt sted i Stockholm. Så kom gjerne for en dukkert i Stockholm om fem år, omtrent på denne tiden.

dn.no D2 - Stockholms vannmerke

Stockholm kallbadhus

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism