05 november 2007

Norsk Lyspris til «Samspel»

«Samspel» er et resultat av at aluminiumsbedriften Søral ble sponsor for utsmykning av rundkjøringen på Husnes. Skulpturen har vakt internasjonal interesse og ble nylig tildelt Norsk lyspris for 2007.

Tidligere har «Samspel» fått en æresbevisning av det amerikanske arkitektinstituttet i Minnesota, samt en internasjonal utmerkelse for industriell tekstilkonstruksjon.

Bak utformingen av prosjektet står arkitektkontoret LEAD inc i Husnes. I tillegg har CP-Norway ved Arne Grønsdal jobbet med lysdesign, Node rådgivende ingeniører AS har ansvar for statistikkanalyse og hele tre tyske selskap som har bidratt i tekstilanalysen.

Alle har arbeidet med prosjektet ut fra en en forutsetning om at resultatet skulle engasjere folk og være et identitetsskapende landemerke. I så måte må prosjektet sies å være vært vellykket ettersom «Samspel» på kort tid har blitt et symbol for Husnes og Kvinnherad.

- Det er flott at SØRAL investerer i lokalsamfunnet på denne måten og at dei våga å satsa på ein utradisjonell og spenstig konstruksjon. Ikkje minst er vi glade for at dei tok sjansen på å gje oppdraget til oss i LEAD Inc., sier Gretha Rød.

Skulpturen er sentralt plassert i rundkjøringen på Husnes, og aluminium ble naturlig nok valgt som hovedmateriale. I tillegg er det brukt ekstremt sterk seilduk til å holde skulpturen sammen, en konstruksjonsteknikk som blir stadig mer vanlig også i større konstruksjoner.

Norsk Lyspris til Samspel - kvinnheringen.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism