14 april 2008

Slik blir Holmenkollbakken

Ambisjonsnivået er lagt på et mer realistisk nivå, men det nye nasjonalanlegget baserer seg i stor grad på vinnerutkastet fra arkitektkonkurransen, Holmenkollen fyr, tegnet av JDS Architects. Oslo kommune har vurdert to alternativer: enten å beholde mesteparten av dagens tårn, eller å rive hele tårnet og bygge nytt. Det var så og si ingen prisforskjell på alternativene, og kommunen velger dermed å bygge et nytt hopptårn.

Tårnet blir bygd i tråd med utkastet, men den planlagte lyssettingen er det ikke penger til foreløpig. Arbeidene med Holmenkollbakken starter i september-oktober i år og bakken er beregnet å være ferdig i desember neste år.

Bakken må være ferdig til prøve-VM i mars 2010, ifølge president i skiforbundet Sverre Seeberg. Han mente at det viktigste nå er å lage en så god bakke som det er mulig å få til, og at den nye Holmenkollbakken blir skisportens svar på den moderne operabygningen.

I tillegg til utbygging av Holmenkollbakken skal det bygges en helt ny normalbakke rundt 300 meter fra der den gamle Midtstuebakken lå.

Slik blir "nye" Holmenkollbakken - VG Nett

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism