18 september 2008

Brasiliansk dobbeltspill om regnskogen


Foto: markg6
Statsminister Jens Stoltenberg er tydelig stolt over det norske bidraget på 1 milliard dollar, fram til 2015, til det brasilianske Amazonasfondet.

- Jeg er imponert over president Lulas initiativ for å stoppe avskogingen, og jeg er glad for at Norge kan støtte dette viktige arbeidet, sier Jens Stoltenberg.

Brasiliansk miljøbevegelse er imidlertid ikke imponert over statsminister Inacio Lula da Silvas miljøengasjement. Brasils regjering tar imot norske regnskogmillioner, men bidrar samtidig til avskoging, mener en rekke brasilianske miljøvernorganisasjoner Dagsavisen har snakket med.

- Det er en vits å be norske myndigheter om penger til å bevare regnskogen samtidig som man planlegger 70 store damprosjekter i Amazonas. Det er ren og skjær kynisme, sier Glenn Switkes, ansvarlig for Latin Amerika i organisasjonen International Rivers, til Dagsavisen.

Om kort tid begynner byggingen av to enorme dammer i Madeira-elven i Amazonas, på grensen mellom Brasil og Bolivia. Madeira-elva er den nest lengste elva i Amazonas, og en av verdens viktigste elver for biodiversitet.

– Jens er lurt av Lula : Dagsavisen

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism