20 november 2009

Prisverdig!

Vinnerne av Norsk Forms prestisjefylte priser innen formgivning, arkitektur og design, Jacob-prisen, Hedersprisen og Norsk Forms pris til unge formgivere, feires med utstillingen Prisverdig!.

I utstillingen kan du oppleve arbeidene til vinnerne som en fagjury har kåret:

Jacob-prisen:
Grafisk designer Egil Haraldsen jobber primært med bokomslag og filmplakater. Haraldsen har designet flere tusen omslag til bøker, blant annet for Dag Solstad, Lars Ramslien og Trude Marstein.Hedersprisen: Svein Hatløy
Svein Hatløy er arkitekt og grunnlegger av Bergen Arkitektskole (BAS) hvor han var rektor i 21 år, fra stiftelsen i 1986 til 2007. BAS har vært viktig som et ideologisk uromoment i det norske arkitektmiljøet.Norsk Forms pris til unge formgivere:
Industridesigner Torgny Fjeldskaar fikk prisen på 100 000. Han har gjort internasjonal karriere og arbeider idag for Cannondale Bicycle Corporation hvor han er designansvarlig. Han er også en av partnerne i firmaet Laisr som designer stoler.Keramiker og kunstner Stine Walderhaug vant 20 000. Hun har master i visuell kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Keramikeren har spesialisert seg på små skulpturer i porselen som ser som om de er brettet i papir.Grafisk designer og illustratør Cecilie Ellefsen vant 20 000. Hun har arbeidet som designer siden 1997. Fra 2002 har hun hovedsakelig arbeidet som illustratør. Ellefsen er ansatt i designbyrået Commando Group.
Norsk Form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism