12 januar 2014

Alle hjem får 3D-skrivere

Ikke alt kan skrives ut, men livet kan bli enklere med en 3D-skriver, forteller gründer Espen Sivertsen. Han er administrerende direktør i Type A Machines, et San Francisco-basert selskap som lager 3D-skrivere. For to år siden var de fire gründere, nå er de 18 ansatte, og håper på tredobling i år.

Skulptur skrevet ut i 3D. Kilde: Make Magazine.
- Det er ikke en magisk boks som kan gjøre hva som helst, men for noen bruksområder er det et veldig godt verktøy, sier Sivertsen. Han påpeker at en utskrift av en viss størrelse tar flere timer, så det passer ikke akkurat for masseproduksjon. Maskinene selskapet hans lager kan skrive ut ting på opptil 30x30x30 cm. Større ting kan lages ved å skrive ut flere ganger.

Materialet er vanligvis plast eller metall, men det kan også være sjokolade og andre søtsaker. Sivertsen mener teknikken kan gi store fordeler i produksjon av prototyper. Å produsere støpeformer for slike er ellers dyrt.
- Først kommer du til å se det i butikker i Oslo, der du kan få skannet diverse kroppsdeler for å skrive ut tilpassede produkter, sier han, og nevner hansker, skosåler og liknende, som vil kunne spesialtilpasses din kropp.

Neste kundegruppe tror han vil bli arkitekter, designere, kunstnere og andre som har behov for å få bygget unike deler. Han tror også det kan dukke opp 3D-skrivere i butikker som Jernia, der folk kan få laget det de trenger.

- 3D-skrivere kommer ihvertfall inn i alle hjem som har en oppvaskmaskin, eller en garasje med noen verktøy, sier Sivertsen.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism