29 januar 2014

Oslos nye prestisjeprosjekt

Første spadetak ble tatt på tomta hvor Oslos nye hovedbibliotek skal reises. Først skal grunnen stabiliseres, og ikke før neste vår blir første byggestein lagt. Så tar det ytterligere to år å ferdigstille praktbygget til 2,6 milliarder kroner.


Et litt bekymringsfullt bakteppe er at gjennomsnittsnordmannen låner stadig færre bøker og besøker bibliotekene sjeldnere. Oslo er blant bunnfylkene på Nasjonalbibliotekets utlåns- og besøksstatistikk. 

- Dette er nasjonale trender og henger sammen med den digitale utviklingen. Vi må dyrke bibliotekenes møteplassfunksjon og vise folk hvilken merverdi det ligger i å oppsøke biblioteket, sier Deichman-sjef Kristin Danielsen.Mange frykter at bibliotekpalasset i Bjørvika vil ramme småfilialene. Byrådet jobber nå med en ny bibliotekmelding, som skal skissere planene for Oslo-bilbiotekene frem til 2017.

- Oslo er en av Europas raskest voksende byer, og bibliotekene er en historisk struktur. Å frede en hvilken som helst struktur i denne byen, vil være uklokt, svarer Bjercke.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism