06 februar 2014

Utfordrer oljeselskapene med nytt biodrivstoff

Forskere ved Masdar Institute i Abu Dhabi  har oppnådd «det største gjennombruddet for biodrivstoff noensinne», sier Boiengs direktør for bærekraft Darrin L. Morgan i et intervju.

Boeing og partnerne har de siste fire årene sponset forskning på alternative drivstoff. Ifølge Boeing-direktøren er de i ferd med «å utvikle en bærekraftig løsning som ikke krever noen dyrkbar jord og som vil erstatte en veldig stor del av oljen som i dag brukes i transport.»

Forskerne ved Masdar Institute har studert plantekategorien «halofytter», som lever på saltvann. Halofyttene inneholder mye sukker, og samtidig inneholder lite lignin som må brytes ned for å produsere biodrivstoff. Det gjør det mulig å produsere hydrokarboner ved relativt lave temperaturer.
Biodrivstoff fra saltplanter. Klikk for større versjon (grafikk: Masdar Institute)
Konsortiet er nå i ferd med å bygge et første pilotanlegg ved Masdar City i Abu Dhabi. Her vil de ikke bare produsere biodrivstoff fra halofytter, de vil kombinere det med akvakultur.  «Integrerer du de to systemene får du bærekraftig akvakultur som ikke forurenser havet og biomasse som kan brukes til biodrivstoff», ifølge Morgan.

Hele intervjuet med Darrin L. Morgan kan leses her.

Via Energi og Klima

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism