07 februar 2014

Vant med energiløsning for fremtidens skolebygg

Illustrasjonsbilde: Ungt entrepenørskap
Nær 3 500 elever fra videregående skoler over hele landet har i løpet av høsten deltatt på lokale gründercamper, hvor de har løst ulike oppdrag knyttet til energi og klima som tema. Elever fra Kongshavn videregående skole i Oslo er nå kåret til vinnere av energikonkurransen Energi for framtiden.

I den avsluttende runden fikk elevene 24 timer på å komme opp med løsninger for nye Heimdal skole. Byggingen skal starte i 2017 og Enova ønsker at skolebygget skal være et nasjonalt signalbygg som setter standard for hvordan skolebygg skal utformes i resten av landet de neste ti årene.


«Gruppen som vinner første plassen har utviklet en helhetlig løsning. Gruppen holdt en god og engasjerende presentasjon, og hadde en bra animasjon. Løsningene er innovative og er mulige å gjennomføre. Det er en god kobling mellom teknologi og bruken», heter det i juryens begrunnelse. I vinnerforslaget la Kongsvoll-elevene fram innovative tekniske løsninger, kreativ materialbruk og framtidsrettet arkitiktur.

- Dette er en læringsform som engasjerer elevene. De får anvendt realfagene på et reelt oppdrag som fordrer at de oppdaterer seg på det siste innen energiteknologi. Vi håper elevene som deltar oppdager at kombinasjonen realfag og entreprenørskap er spennende og gøy, sier Anen Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er sjette året på rad Enova og Ungt Entreprenørskap utfordrer unge med ulike oppdrag knyttet til energi og klima. 119 elever hadde kvalifisert seg til den avsluttende finalen i Trondheim. Elever fra Lillestrøm videregående skole i Akershus tok andreplassen mens elever fra Heggen videregående skole i Troms kom som nummer tre.

Kilde: Enova

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism