02 desember 2015

Vil bygge Deichmanske bibliotek

Byrådet i Oslo vurderte å droppe byggingen av nytt hovedbibliotek på grunn av kostnadssprekk. Byrådet har nå gått gjennom hele prosjektet, ulike alternativer og hva det vil koste å skrinlegge planene om et nytt hovedbibliotek. Allerede nå er det bygget et gigantisk hull på tomten i Bjørvika der biblioteket skal stå. Å stanse byggingen ville ha kostet minst 700 millioner kroner.

Prisen på det nye biblioteket skulle i utgangspunktet være 2,6 milliarder kroner. En konsulentrapport fra i vår viste at prisen kan komme til å runde 3,1 milliarder kroner.

Byrådet har også vært bekymret for driftskostnadene, som estimeres til 200 millioner i årlig. Dermed ser byrådet etter en løsning i form av utleie, eller det byrådsleder Raymond Johansen betegnet som «alternativ arealdisponering».


– Vi ønsker å be bystyret om en fullmakt til å omgjøre inntil 750 000 kvadratmeter til utleie for private og offentlige aktører, sa Johansen under dagens pressekonferanse. Det vil si omtrent 40 prosent av biblioteksarealene blir satt av til andre formål.

Byrådsleder understreket at leietakerne skal finnes innenfor bransjer som har relevans i forhold til biblioteksdriften.Kilde: NRK Kultur og underholdning

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism