21 april 2020

3D-printer håndtak laget av resirkulert plast

Et lite prosjekt i den store sammenhengen, men jeg synes det var interessant. Energi- og gjenvinningsselskapet Fortum går sammen med den største kjeden innen handel og service i Finland for å bekjempe COVID-19-viruset. Fortum Vipu lanseres som et bærekraftig håndfritt dørhåndtak laget av resirkulert plast.

Et konkret bidrag i denne sammenhengen kunne jo vært å frigi 3D-modellen, slik at folk kunne printe sine egne håndtak.

Uansett, ideen er god den. Offentlige steder kan være store kilder til smittsomme sykdommer, og god håndhygiene er nøkkelen til å forhindre smitte. For å hjelpe i den pågående kampen mot COVID-19 har energi- og gjenvinningsselskapet Fortum utviklet et bærekraftig håndfritt dørhåndtak, Fortum Vipu (Virus Prevention Unit).
Håndtaket er laget av gjenvunnet plast fra finske husholdninger, og gjør det enkelt å åpne dører med armen slik at man kan minimere berøring av håndtakene med håndflater og fingre.


– For å hjelpe til med å bekjempe COVID-19, er vi nødt til å redusere berøring og unngå å ta på blant annet håndtak. Ved å skape innovative løsninger, kan vi forhindre spredning av viruset og gjøre folks daglige gjøremål tryggere. Vi tester nå de 3D-trykte håndtakene i butikker i Helsinki og hvis alt går som planlagt, er vi klare til å utvide produksjonen vår, sier kommunikasjonssjef i Fortum Stian Mathisen.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism