17 januar 2021

Helen & Hard bygger bofelleskap for Veneziabiennalen

Fjorårets biennale i Venezia ble utsatt på grunn av covid-19. Arkitekturbiennalen åpner dermed først 22. mai i år og varer frem til 21. november. På grunn av den utsatte arkitekturbiennalen blir kunstbiennalen, planlagt i 2021, utsatt til 2022.

Temaet for den utsatte arkitekturbiennalen er «How will we live together?», og hovedkurator er den libanesiske arkitekten Hashim A. Sarkis:

Den nordiske paviljongen tegnet av Sverre Fehn.
Foto: Annar Bjørgli / Nasjonalmuseet
Utstillingen «What we share. A model for cohousing» er Norges bidrag på biennalen i Venezia. I den nordiske paviljongen, som Norge deler med Sverige og Finland, skal Helen & Hard bygge et bofellesskap, basert på en noen av ideene bak deres prisvinnende bofellesskap i Vindmøllebakken i Stavanger.

Prosjektet i Vindmøllebakken vant Statens pris for byggkvalitet i 2020, og har høstet mye ros for sin beboermedvirkning og bærekraftige løsninger. I «What we share» har åtte av beboerne være involvert i idéfasen, og delt sine tanker om hvordan de kunne tenke seg en enda mer radikal videreutvikling av det bofellesskapet de har flyttet inn i.

Fellesarealer i GbS-pilotprosjektet Vindmøllebakken. Foto: H&H/ Lars Tornøe
Helen & Hards prosjekt Vindmøllebakken utgjør det aller første bofellesskapet som bygger på Gaining by Sharing, en modell utviklet av Kruse Smith, Helen & Hard og Gaia Trondheim. Fundamentet er bærekraft, og løsningene i bofellesskapet utarbeides av de potensielle kjøperne i fellesskap.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism