20 juli 2008

Bjarne Thinn Syvertsen og den moderne arkitekturen

Bjarne Thinn Syvertsens (1895-1962) drev sitt arkitektkontor i Drammen mellom 1926 og 1962. Han startet kontoret etter arkitektstudier ved Høyskolen i Trondheim og fem års praksis ved tre betydelige arkitektkontor i Los Angeles og Pasadena i USA.

Produksjonen utgjør et viktig bidrag til norsk 1900-talls arkitektur, og presenteres i en bok som viser den første samlede presentasjon av Thinn Syvertsens produksjon. Boken gir et godt innblikk i den amerikanske og den europeiske modernismen som begge var med å forme Syvertsen produksjon.

En utstilling ved Drammen museum viser den amerikanske og europeiske moderne arkitekturens innflytelse på Bjarne Thinn Syvertsens virke og viser bredden i hans arkitektoniske uttrykk. Utstillingen består av en rekke originale skisser, detaljtegninger, situasjonskart, og grunn- og fasadetegninger fra Thinn Syvertsens kontor samt historiske fotografier fra 30- og 40-tallet. Det er bygget åtte modeller av noen av Thinn Syvertsens viktigste bygninger, både byggede hus og urealiserte prosjekter.

Boken er skrevet av Åsmund Thorkildsen, Einar Sørensen og Jo Sælleg, og gis ut på Labyrinth press.

Fotograf Jim Bengston har tatt nye fotografier av Thinn Syvertsen-hus til utstillingen.

Bjarne Thinn Syvertsen og den moderne arkitekturen.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism