09 november 2008

Avspark for arkitekturkonkurranse i Bjørvika

40 ledende arkitektkontor fra 16 forskjellige land var nylig i Oslo på befaring av tomtene der nye Munch-museet med Stenersen-samlingen og nye Deichmanske bibliotek skal ligge. Det er startskuddet for konkurransen om de to byggene som representerer to og en halv gang den nye Operaen i omfang.

Arkitektene blir gjort kjent med premissene for byggingen av nye Munch-museet med Stenersen-samlingen og nye Deichmanske bibliotek. I tillegg ble det arrangert en befaring av tomtene.

- Nå går startskuddet for den største kultursatsingen i Oslo på flere generasjoner, dette har betydning for alle i byen. Med dette følger vi opp ord med handling og jeg er stolt over at så mange arkitekter vil bidra til å skape en helt ny kulturbydel i Bjørvika, sier Torger Ødegaard, byråd for kultur og utdanning i Oslo kommune.

Arkitektene kommer fra alle verdenshjørner, og inkluderer personer som Joshua Prince-Ramus fra Rex Architecture i New York, Alejandro Zaera Polo fra Foreign Office i London og Juan Herreros fra Abalos Herreros i Madrid, i tillegg til blant annet Snøhetta, Kristin Jarmund og 70˚N fra Norge.

Til sammen 380 arkitektkontor fra 16 land meldte sin interesse for å delta i de to arkitektkonkurransene. Av disse ble 20 arkitektkontor prekvalifisert til å delta, mens ytterligere 20 ble direkte invitert til å delta, fordelt på de to konkurransene. Totalt er det 40 arkitektkontor som tegner sine forslag til det nye Bjørvika. Fristen for innlevering av utkastene er i slutten av februar, og før sommeren skal en vinner i hver konkurranse kåres.

AVSPARK FOR NYE MUNCH-MUSEET OG DEICHMAN - Kulturmeglerne

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism