24 april 2009

Konferanse om arkitekturpolitikk

Norsk arkitektur har aldri tidligere oppnådd så stor internasjonal anerkjennelse som akkurat nå. Få kulturuttrykk betyr mer for folks hverdag og livskvalitet enn utformingen av våre omgivelser.

Regjeringen arbeider nå med en handlingsplan for arkitekturpolitikken. Kultur- og kirkedepartementet og Norges forskningsråd inviterer til konferanse 26. og 27. mai på DogA.Norske og internasjonale foredragsholdere
Konferansen byr på både norske og internasjonale foredragsholdere, som filosof John Thackara, arkitekt og partner i Snøhetta Kjetil Trædal Thorsen og sjefsredaktør i Monocle, Tyler Brûlé. Disse vil være med på å belyse arkitekturens samfunnsmessige betydning, nye politiske og kunnskapsmessige utfordringer og viktige aspekter en arkitekturpolitikk bør omfatte.

Se videoen fra verkstedet på DogA den 4.3. i forbindelse med handlingsplanen:Bredt samarbeid
Den arkitekturpolitiske handlingsplanen er et samarbeidsprosjekt mellom 13 departementer. Bred og inkluderende arbeidsprosess er viktig pga av det store antallet involverte parter.

Kultur- og kirkedepartementet leder og koordinerer arbeidet. Sentrale underliggende institusjoner og etater, fagmiljøer og ressurspersoner blir involvert. Norsk Form er KKDs rådgiver på feltet. Norsk Form har videre det administrative ansvaret for å gjennomføre konferansen i mai 2009.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism