15 mai 2011

Furuens revansj

Stolen "Nord" fra Vad - furu i ny form.
- Treverk innvendig i hjemmet er en rikdom. Vi har hatt stor glede av det, og jeg synes det er et arkitektonisk godt valg. Det skaper en helhet med tre både på vegg, gulv og tak, sier arkitekt Knut Hoem.

Arkitektparet Ingeborg og Knut Hoem har aldri blitt fristet til å male furuveggene i huset sitt. Huset deres, som de tegnet sammen i 1959, har en gjennomført trestil med vegger, tak og gulv i ubehandlet furu.

- Dette går i perioder. Furu har jo lenge vært upopulært i norske hjem, men nå virker det som den kommer mer tilbake, sier Knut Hoem.

- Furuen kommer som en motreaksjon til det matte, blanke og plastaktige. Nå leter vi etter det ekte og den sanne verden. Internasjonalt er furu et eksotisk materiale. Furuen vokser nemlig seg ikke så stor i alle land at den kan brukes til å lage møbler. Franskmenn, italienere og engelskmenn synes furu er kjempespennende, forteller den svenske trendeksperten Stefan Nilsson til BT.no.

- Trenden nå er stilren, og skandinaviske tresorter er spesielt populært, bekrefter Eli-Kirstin Eide, interiørarkitekt MNIL og førsteamanuensis ved avdeling for design på Kunsthøgskolen i Bergen.

- Furuen er tilbake i alle former, ellers blir bjørk og kirsebær mye brukt, forteller hun.

Dette er reaksjon på den veldig kjølige, hvite stilen som har preget hele 2000-tallet. Med mye minimalisme, høyglansede overflater og glass.

Kilde: bt.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism