28 juli 2012

Containere blir studenthybler

Dagens næringsiv skriver om hvordan en tilsynelatende normal skipscontainer er gjort om til en hybel, med komplett kjøkken, soverom og flislagt bad. Minimalistisk innredet, men like fullt en hybel på 28 kvadratmeter.

To gründere fra Stavanger står bak prosjektet, men ideen er imidlertid langt fra ny. Containercity ble grunnlagt i London for mer enn ti år siden.

Container City - London. Foto: Magnus D

Dersom en legger Statsbyggs normale kalkyler til grunn kan containerhyblene leies ut for rundt 2000 kroner måneden, forutsatt dagens rentenivå. Kostnaden med en hybel som denne vil være et sted mellom 300.000 og 400.000 kroner. Da får en også en hybel som er større enn det som er vanlig å tilby studenter, sier de to gründerne.

Seks containere, to ved siden av hverandre og tre i høyden, planlegges plassert på universitetsområdet. Men først må godkjenninger på plass. Deretter må containeren godkjennes av Sintef for at den skal kunne tas i bruk. Det er særlig isolasjonen av containeren som vil bli et diskusjonstema.

Markedet er i alle fall der. Bare i Stavanger regner de med at antall studenter ved universitetet skal dobles fra dagens 9000 innen 2040.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism