13 august 2013

Hyperloop - konkurrent til flyet på mellomdistanser

Tesla-gründer Elon Musk har langt på vei endret markedet for elektriske biler, og han holder i tillegg på med SpaceX, som er et privatfinansiert romprogram. Nå har han også lansert konseptet Hyperloop, en type person- og biltransport som består av to parallelle rør som står på master noen meter over bakken. Inne i rørene kjører spesielle vogner som drives ved hjelp av magnetiske felt. Hastigheten vil ligger like under lydens fart får å unngå støyen som oppstår når man bryter lydmuren.

Ved å bruke magnetfelt og opprettholde et svært lavt trykk inne i rørene kreves ikke mye energi for å bevege vognene. Energien til Hyperloop skal blant annet fra solcellepaneler på utsiden av rørene.


- Hyperloop er fire ganger raskere enn tog og koster en tidel av prisen. Hyperloop kan i tillegg frakte biler og billettprisene bør kunne holdes langt under dagens flypriser, sier Musk.

Musk har ingen planer om å kommersialisere Hyperloop selv, men llegger ut konseptet som et slags åpent design andre kan bruke som de vil.

Beskrivelse av prosjektet (PDF)

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism