01 september 2014

Åpner regjeringskvartalet for publikum

Statsbygg åpner Y-blokken, Høyblokken og R4 for publikum under årets Oslo Åpne Hus helgen 13. - 14. september. Totalt 145 anlegg er med i arrangementet, de fleste av dem lukket for publikum til daglig. Oslo Åpne Hus er gratis og har som mål å spre begeistring for hovedstadens arkitektoniske og kulturhistoriske perler.
Y-blokka. Foto: Mahlum
For første gang vil Statsbygg åpne Y-blokken for publikum etter terrorangrepet 22. juli 2011. Bygningen fra 1969 er tegnet av Erling Viksjø, og ble planlagt samtidig med Høyblokken fra 1958 av samme arkitekt. I tillegg åpnes R4 (tegnet av Erling Viksjøs sønn, arkitekt Per Viksjø).

Både høyblokken og R4 står som tomme skall etter terrorangrepet 22. juli 2011, mens Y-blokken er delvis i bruk som kontorlokaler.

- Det er besluttet å rive flere av de skadede regjeringsbygningene. Statsbygg ønsker under Oslo Åpne Hus å vise hvordan Y-blokken ser ut innvendig, selv om riving er en stund frem i tid, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Vaagaasar Nikolaisen.

I år er rekordmange bygninger og parker med i arrangementet. Til sammen viser Oslo Åpne Hus frem 145 eiendommer med et variert utvalg av offentlige og private kontorbygninger, kulturbygg, arkitektkontorer, undervisnings- og forskningsbygg, boliger, hager og parker.

Kilde: Statsbygg.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism