08 september 2015

Rullebånd kan erstatte T-banenUlike former for transportbånd er en effektiv form for forflytning, særlig fordi man unngår mye ab energibruken knyttet til akselerasjon ved start og stopp. nå har det London-baserte arkitektkontoret NBBJ lansert et konsept for å forbedre transportmulighetene for innbyggerne i byen.

Forslaget går ut på å erstatte T-banen i den hyppig brukte Circle Line med rullebånd for gående. Ideen, kalt «travelator», innebærer rullebånd av typen man finner på flyplasser i hastigheter mellom 5 og 24 kilometer i timen, melder ITV.

Hver «fil» deles opp i ulike segmenter med ulike hastigheter. På denne måten kan hastigheten justeres opp mellom plattformene, og ned under av- og påstigning. Dersom man plusser en gjennomsnittlig ganghastighet på 5 kmh på det raskeste båndet, vil man kunne reise i 29 kilometer i timen. I dag når togene på linjen en makshastighet på 32 kilometer i timen. I tillegg må de stoppe på hver plattform. Arkitektene anslår en langt raskere reisetid og en kapasitetsøkning på 55.000 mennesker.
Kilde: tu.no/samferdsel

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism