09 februar 2018

Norsk Hydro lager sofa for IKEA

Norsk Hydro står bak Tom Dixons nye sofa for Ikea. Sofaen, som kommer i tre størrelser, er laget av ekstrudert aluminium og kan settes sammen på forskjellige måter.

Den britiske designeren Tom Dixon designer, utvikler og distribuerer møbler, lamper og tilbehør. Lenge var han også kreativ leder for britiske Habitat, som var deleid av IKEA. Han har dermed kjent godt til hvordan IKEA jobber.

– Vi bor mindre, flytter oftere og har større behov for fleksibilitet enn før, sier Dixon. Derfor ville han et bærekraftig produkt, som også var lett å håndtere.


Dixon hadde fulgt Ikea-hackerbevegelsen, der Ikea-produkter får nytt liv, og var derfor interessert i å åpne opp sin egen møbelplattform. Til slutt kom designteamet frem til en sofa som også kan brukes som en seng, eller motsatt. I aluminium, et materiale som er både lett, sterkt, fleksibelt og kan resirkuleres.

I 2015 fikk Hydro en forespørsel om de ville delta i prosjektet. Delaktig består av rundt 60 prosent gjenvunnet aluminium, mens ambisjonen er opp mot 100 prosent.Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism