20 november 2007

Pris til unge formgivere 2007

Vinneren av Sparebankstiftelsen DnB NOR og Norsk Forms pris til unge formgivere 2007 er Haugen/Zohar Arkitekter.

Juryen begrunner prisen med at arkitektene Marit Justine Haugen og Dan Zohar har rukket å markere seg gjennom premiering i både arkitektur- og utsmykkingskonkurranser, utstillinger og publikasjoner. De viser en forfriskende mangel på grenseoppgang mellom arkitektur og kunst. Arbeidene spenner over et unormalt bredt register, både dimensjonsmessig og idémessig.Haugen/Zohar opererer i grenselandene mellom arkitektur, land-art, skulptur og installasjon, med en idéverden som er både personlig, politisk og humoristisk. Selv om prisvinnerne har få realiserte arkitekturprosjekter, bærer material- og stedsforståelsen i deres realiserte prosjekter om en åpen, ujålete, men sensitiv tilnærming, som forhåpentligvis snart får anledning til å utfolde seg i større og mer varig format.

Arbeidene til Haugen/Zohar beveger seg ut i det politiske landskapet, noe som i dagens velstående Norge er en sjeldenhet. Juryen håper derfor at arbeidene deres kan inspirere flere til å følge etter.

Fakta om Haugen/Zohar Arkitekter
  • Består av arkitekt og kunstner Marit Justine Haugen og arkitekt Dan Zohar
  • Har vunnet en rekke priser i arkitektkonkurranser, blant annet Byggningsintegrert kunst på Høgskolen i Østfold og Kunsthøgskolen i Oslo
  • Har deltatt på flere utstillingene deriblant Skulpturbiennalen i Oslo 2006 og A town landmark 2005 i Tokyo. I sistnevnte besto prosjektet av en klartevegg på muren mellom Israel og Vestbredden (se illustrasjon).
Norsk form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism