12 desember 2007

- Holmenkollen Fyr må realiseres

Julien de Smedt Architects i København ble kåret til vinner av den åpne, internasjonale arkitektkonkurransen for Nye Holmenkollen. Vinnerbidraget, "Nye Holmenkollen Fyr - Extending Traditions" har, ifølge mannen bak prosjektet Florian Kosche, blitt synonymt med hele Holmenkollutbyggingen.

Prosjektet Holmenkollen Fyr dreier seg om øvre del av overrennet og tårnkonstruksjonen, da er det dumt å gi denne delen skylden for at utbyggingen av hele anlegget blir dyr, sier Kosche til TU.no. Han sier at prisen på Fyret i seg selv bare vil utgjøre en liten del av den totale kostnadsrammen på 900 millioner.

- Ovarennet må kunne realiseres, mener Kosche.

Per Rygh i Norske arkitekters landsforbund (NAL) mener på sin side at det vil være komplett skandaløst hvis de ikke bruker vinneren av arkitektkonkurransen. Han mener det ikke er en krone å spare på en annen løsning.

- De blir uansett nødt til å rive den gamle bakken, og da er det ingenting som tilsier at det ikke er fornuftig å bruke danskenes ovarenn. Det er lett å bruke deres løsning fra kulen og opp, sier han.

TU.no - - Holmenkollen Fyr må realiseres - Teknisk Ukeblad

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism