11 februar 2015

Slik kan kjøp og salg av bolig arte seg i 2020

Megleren kan få en ny rolle eller bli overflødig i fremtidens boligsalg. Det viser en scenariorapport om eiendomsmeglerbransjen Finn, Eiendom Norge og ti av Norges største eiendomsmeglere har utarbeidet.

- De som ikke er våkne og som ikke følger med når utviklingen kommer, vil stå igjen på perrongen når toget går. Meglernes rolle kommer til å endre karakter. Vi er ikke redde, men vi er redd for at vi ikke tar fremtidens utfordringer seriøst nok, sier Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Det kan komme eiendomsmeglertjenester tilsvarende taxibransjens konkurrent Über, men Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør i Finn. Både han og Dreyer tror kjøpere og selgere i fremtiden i større grad kan finne hverandre i sosiale medier, men ikke i de eksisterende kanalene.

Den viktigste grunnen til å bruke megler i dag er ifølge rapporten at man får en følelse av trygghet og at man tror megler kan forhandle frem en bedre pris. I fremtiden blir det enklere å gjøre en del av salget selv, men Høvås og Dreyer er usikre på hvor mye av salgsprosessen forbrukerne vil ta på seg.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism