19 mai 2016

Tre faktorer presser opp boligprisene

Foto: Cindy Tang
Aldri i nyere tid har vært så lavt utbud av bruktboliger i Oslo i en enkeltmåned som nå i mai. Anders Langtind, leder i Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforening, ser tre faktorer som han mener presser prisene videre oppover.

Den første faktoren er knyttet til at boligmarkedet har steget noenlunde jevnt i 20 år, noe som har ført til at folk kjøper før de selger. Dermed kommer det til en tilstand der det er litt lite å velge i, og som gjør at det ikke er noe nytt å kjøpe.

Den andre faktoren er at arbeidsledigheten i Oslo ikke har økt isolert sett. Det er fortsatt mye jobber i Oslo-regionen, så det har ført til økt tilflytting og press i boligmrkedet

Den tredje faktoren er at det ikke lenger lønner seg å leie. Langtind påpeker at det koster rundt 12.-13.000 kroner å leie en leilighet til tre millioner kroner.

– Kjøper du den for tre millioner og finansierer kjøpet til to prosent rente, er det ikke mer enn 5000 kroner i måneden – før rentefradraget. Det gjør at mange som tidligere har vært i en leiesituasjon ønsker å kjøpe fordi kostnadene ved å låne penger er så lave.


Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism