20 oktober 2010

120 millioner til Nasjonale turistveger

Anleggsvirksomhet på servicebygg og flomsikringsvollen på Stirøra, Trollstigen. Foto: Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011 medfører at Statens vegvesen får bevilget 120 millioner kroner til arbeidet med Nasjonale turistveger.

– Dette gjør at Statens vegvesen er i rute i arbeidet med utviklingen av Nasjonale turistveger. Vi ligger dermed godt an til å kunne markedsføre alle de atten strekningene som en samlet turistattraksjon fra 2012 som forutsatt i Nasjonal transportplan 2010 – 2019, sier prosjektleder Jan Andresen.

Steilneset er en unik satsing i arbeidet med turistattraksjonen Nasjonale turistveger. Den verdenskjente kunstneren Louise Bourgeois har i samarbeid med den sveitiske arkitekten Peter Zumtor utviklet en attraksjon med utgangspunkt i de mange som ble brent på bål på 1600-tallet, anklaget for trolldom. De fleste av disse ofrene var kvinner. I Finnmark ble hele 91 personer dømt og brent. Man vet at mer enn halvparten av disse henrettelsene foregikk på Steilneset. Attraksjonen åpner til sommeren 2011.

Trollstigen er den største enkeltsatsingen i arbeidet med Nasjonale turistveger. Ett av Norges mest besøkte turistmål vil i 2012 framstå i helt ny drakt med flomsikring og vannspeil, god og trygg parkering, utsiktspunkt og stier, servicebygg og kafe. Alt dette er uformet med vekt på landskapstilpassing og spennende arkitektur.

vegvesen.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism