18 oktober 2014

Regjeringen tar ikke klimaansvar

Nina Jensen, generalsekretær WWF-Norge
«Det er tøffere å stå på for klimaet i en regjering hvor noen ikke er så opptatt av det», sier statsministeren til Aftenposten. Svaret var ment som et slags forsvar for klima- og miljøminister Tine Sundtoft, som har fått mye kritikk for svake resultater.

Hensikten må ha vært å antyde noe om at problemet ligger utenfor Tine Sundtofts eget departement – og utenfor hennes eget parti. Men resultatet ble den tydeligste og mest alarmerende ansvarsfraskrivelsen om klimasaken fra en norsk statsminister noensinne.
Skyver ansvaret nedover
Det virker kanskje overdrevent å gå i taket på grunn av en setning i et avisintervju. Men problemet er ikke dette intervjuet.

Problemet er at regjeringen fører en alt for dårlig klimapolitikk, som det ferske forslaget til statsbudsjett ettertrykkelig viser – og at Aftenpostens intervju gir oss en veldig tydelig forklaring på hvordan det har blitt sånn.

Klimakritikken mot Solberg-regjeringens første egne statsbudsjett kan oppsummeres slik: De sier de vil omstille Norge. I virkeligheten flytter de småpenger og gjør i noen tilfeller vondt verre.
Kilde: Hva sa du, Erna Solberg?! - Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism