22 juni 2016

Vil bygge giganthotell i Bergen

Prosjektet er utformet av Paal J Karhs Arkitekter og Og Arkitekter.
GC Rieber ønsker å bygge et 17 etasjers hotell og konferansesenter i Solheimsviken i Bergen sentrum.. Foreløpig er hotellet og konferansesenteret på planleggingsstadiet. GC Rieber ønsker å bygge det 17 etasjers store hotellet og konferansesenteret i Solheimsviken i Bergen sentrum.

– Det er hårreisende å bygge et konferansehotell på en så viktig plass, sier Erlend G. Høyersten. Han er tidligere direktør for kunstmuseet Kode i Bergen.

Høyersten sto, sammen med sin far Jon Geir Høyersten, bak kronikken «Tilfeldighetenes by». Den startet i fjor en lengre debatt om hvordan utviklingen av byen Bergen blir, eventuelt ikke blir, planlagt.

GC Rieber sendte ifølge BA inn sitt ønske i en såkalt prinsippsak til Bergen kommune i januar. Deretter kan etater og politikere gi tommel opp eller ned.

– Om det blir bygget, tror jeg bygningen vil ligge som en stor festning. På sett og vis som en ny byport som bare vil forsterke skillet mellom nord og sør for Puddefjorden, sier Høyersten.

I stedet for storhotellet, ønsker han seg det han kaller et variert byområde med boliger og tilbud.

Høyden på bygget er tegnet til 58,4 meter. Det er dermed pittelitt lavere enn Johanneskirken (61 meter) og noe høyere enn Fantoft studentby (55) og Bergen rådhus (51). Bergen kommune har siden midten av 2000-tallet åpnet opp for høyere bygninger, men med strenge krav.

Kilde: Bergens Tidende

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism